Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021

πολλοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με τη φρίκη του να πρέπει να μιλήσουν σε άλλους ανθρώπους.

 Ήταν γύρω στις 18.30 όταν ξαφνικά άρχισαν να ξεμυτούν στα μπαλκόνια οι γείτονες. Νοικοκυρές, συνταξιούχοι, δημόσιοι υπάλληλοι, μεγαλούτσικοι όλοι που συνήθως αυτή την ώρα είναι χωμένοι στις οθόνες υπολογιστών ή κινητών κι επικοινωνούν με τους εικονικούς τους φίλους. Κι οι δρόμοι άρχισαν να γεμίζουν όμως σε καμιά ώρα, λες και πήραν άδεια από τον στρατό και βγήκαν ν΄ απολαύσουν την κανονική ζωή. Πολλοί δεν κούνησαν από τη θέση τους, με την ελπίδα πως όπου να ΄ναι θα ηχήσουν οι χαρούμενες καμπάνες της επιστροφής. πατούσαν και ξαναπατούσαν το κουμπί, μπας και γίνει κάποιο θαύμα


Μια ερώτηση γεμάτη αγωνία πλανιόταν πάνω από την πόλη, τη χώρα, τον πλανήτη "Τι έγινε; Ήρθε;" Κι όσο δεν ερχόταν έσφιγγαν τα πράγματα. Άλλοι πιάσανε καυγά με το έτερο ήμισυ δια ασήμαντον αφορμήν. Άλλοι θυμήθηκαν πως το κρεβάτι δεν είναι μόνον για ύπνο και ξαναβρέθηκαν με το ταίρι τους, μεγαλούτσικοι είπαμε, μετά από μήνες, Άλλοι έψαχναν τις ειδησεογραφικές σελίδες για κάποιο νέο. Οι πιο εγκρατείς βρήκαν ευκαιρία να διαβάσουν ένα βιβλίο, να τηλεφωνήσουν σε κάποιο δικό τους, να βάλουν επιτέλους σκούπα. Άλλοι το έριξαν στο φαΐ, κάποιοι και στο ποτό.
Αρκετοί, οι πιο εθισμένοι, μπήκαν στο τουίτερ ή έφτιαξαν λογαριασμό. Καμιά ευχαρίστηση, δεν είναι το ίδιο πράγμα! Αυτοί, τα πρεζόνια ήταν για λύπηση, ιδρωμένοι με την καρδιά να χοροπηδά στο στήθος τους, στεγνό το στόμα από την αγωνία, τις μασέλες να τρίζουν από το σφίξιμο, κομμένη την ανάσα, πατούσαν και ξαναπατούσαν το κουμπί, πάνω από πέντε ώρες, μπας και γίνει κάποιο θαύμα.
Άρχισε κι η τρομολαγνεία από τα γνωστά σάιτ: Όπου να είναι πέφτει ολόκληρο το ίντερνετ. Χάκερ διαπραγματεύονται έναντι δισεκατομμυρίων τα προσωπικά δεδομένα του Μπάμπη και της Νίτσας. Εκβιαστές του διαδικτύου απειλούν να βγάλουν στη φόρα τα άπλυτα της θείας Κατίνας και του μπάρμπα Μήτσου. Στην κοινή θέα το περιεχόμενο των μηνυμάτων μας, Η γη δέχεται επίθεση εξωγήινων. Όλοι οι υπάλληλοι του φεισμπουκ ήταν εμβολιασμένοι και τα τσιπάκια τους τρέλαναν τους servers .
Γύρω στη μία επιτέλους λύθηκε το πρόβλημα κι ορμήσαμε όλοι στην αρχική σελίδα "να πάρουμε πίσω την κανονικότητα και τη ζωή μας"
Σαν πολύ αξία δεν δώσαμε στα φέισμουκ και τα ίνστραγκαμ; Σαν πολύ ανόητα δεν σπαταλούμε το χρόνο μας, λες κι είναι απεριόριστος, σε μπούρδες; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου